Historie

 

MENS IN ZIJNRUIMTE

uitgave van het boek "mens in  zijn2 ruimte" is uitgebracht in eigen beheer in november 2018.

euro 125,=  incl. btw en verzendkosten

 

BAS VAN PELT

gedeelte uit een interview met karel bodegom, geschreven door chris reinewald (2010) over de relatie 'bas van pelt' en 'karel bodegom'.

karel bodegom spreekt respectvol over bas van pelt (1900-1945), de stichter van zijn winkel, meubelontwerper, binnenhuisarchitect en ondernemer die stierf als verzetstrijder. vanaf 1931 onderscheidde hij zich met lichte, modernistische meubels en op maat gemaakte interieurs.

om hem blijvend te eren herdoopte zijn familie in 1956 de firma my home tot het nog steeds fris klinkende bas van pelt in al even frisse onderkastletters. "de winkel ervaren bezoekers als een stapeling van indrukken", aldus karel bodegom. "in dat doolhof ben ik de gids, niet de suppoost, want bas van pelt is geen museum."

karel bodegom nam als medewerker en jong interieurarchitect in 2000 het familiebedrijf over. geregeld bedenkt hij voor zijn klanten onorthodoxe toepassingen en mogelijkheden met bestaande meubels. zo liet hij in 2002 de normaliter effen gestoffeerde, tamelijk extreme stoelontwerpen van konstantin grcic bekleden met het exclusieve ‘repeat classic houndstooth’-dessin van ontwerpster hella jongerius en ook met een stof van hil driessen. zowel de producent, classicon, stoffenfabrikant kvadrat als de ontwerpster toonden zich enthousiast over het resultaat. bodegoms bevlogenheid maakte dat het enthousiasme uiteindelijk oversloeg op de klanten.